perjantai 31. toukokuuta 2013

Harjoitustunnelmia tältä päivältä

Aamulla menimme jälleen Musiikkitalon tanssistudioon jatkamaan harjoituksia.

Tänään keskityimme hiomaan kohtauksia pienissä jaksoissa ja harjoittelimme musiikkia ulkoa. Musiikin ajoitukset oopperassa ovat tarkkoja ja määrittävät tiukasti myös teatteri-ilmaisua. Harjoitimme yhtäaikaa musiikkia ja hahmojen karakteria, joka toisaalta hajoitti huomiota, mutta osoittautui nopeasti oikeaksi ratkaisuksi.

***

Haastavinta on suunnitella vartijan roolia, joka on pääsääntöisesti miiminen ja kehollinen. Samoin työmiehellä on jaksoja, joissa toiminnan saaminen luontevaksi on haaste. Vaarana välkkyy sortuminen ns. puskateatteriin, jolloin ilmaisun uskottavuus ja kiinnostavuus kärsii. Päätimme kokeilla useita erilaisia lähestymistapoja hahmoihin ja niiden toimintaan, ettei ensimmäinen mieleen juolahtava teatteriele latista hahmoja ennalta-arvattaviksi karikatyyreiksi.

Eija löysi meistä nopeiten hahmonsa luontevan ja karismaattisen luonteen. Toisaalta se johtui (ehkä vähän yllättäenkin) siitä, että hänen osuutensa on musiikillisesti täyteen kirjoitettu, mutta ilman muuta Eijan laaja esiintymis- ja näyttämökokemus vaikutti siihen myös.


                       


 


Iltapäivällä hioimme vielä musiikkia eteenpäin. Elina sai päivän päätteeksi sovitettavaksi vielä tänään valmistuneen vartijan liivin, joka teki Elinasta aurinkolasien kera heti sopivan "tylyn".

Harjoitukset jatkuvat sunnuntaina. Huomenna on kotona paljon ulkoa opeteltavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti