tiistai 28. toukokuuta 2013

Kaavojen viilausta ja odottelua

Pukuluonnokset ovat tässä projektissa olleet tiukasti pääni sisällä. Luulen nyt tietäväni syyn sille, miksi varsinaisten luonnosten tekeminen on tuntunut niin hankalalta: Vaikuttaa siltä, että koko työryhmällä on ollut niin selkeä visuaalinen mielikuva siitä, miten roolit rakennetaan, että nuo pienet tekemäni viivapiirrokset ja keskustelut ovat riittäneet kommunikoinnin välineiksi. Puvut ovat perusraameiltaan niin neutraalit (Naisen virkatusta hatusta, hulvattomista hihoista ja varastelijalle sopivasta laukusta huolimatta), että niiden viimeinen ilme on helppo rakentaa asusteiden ja muun tarpeiston avulla yhdessä esiintyjän kanssa rooliin sopiviksi vielä harjoitusperiodin aikana.


Kaava- ja rakennesuunnittelu on mielestäni iso osa suunnittelutyötä. Nautin siitä, että saan rakentaa suunnittelemani puvut myös kaavoiksi ja valmistaa ne itse. Saan näin myös sisäosat ja rakenteet juuri sellaisiksi kuin haluan ja tiedän keinot, miten pukuja on helpointa muokata, jos sellainen tarve tulee. 
Luonnokset ovat tässä projektissa olleet, niin kuin edellisessäkin postauksessani näkyy, enemmän hahmotelmia ja viivapiirroksia, kuin sellaisia "tunnelmakuvia", joista voisi nähdä teoksen tulevaa mielikuvaa enemmän. Millä ihmeellä saisin itseni motivoitua rakentamaan mielikuvani paperille, ennen kuin varsinaiset harjoitukset alkavat. Olisi kyllä taas mielenkiintoista nähdä, onko luonnoksessa ja lopullisessa teoksessa yhtäläisyyksiä. 
Vartijahahmotelma ja kaavasuunnittelua.
Näyttäisi siltä, että Vartija pukeutuu liiviin.  Hän saa myös valkoisen paidan, mustat housut ja solmion/jonkinlaisen solmukkeen. Lopulta annan Elinalle vapaat kädet muokata roolistaan juuri sellaisen kuin tuntuu hyvältä. On mielenkiintoista nähdä, millaisen mielikuvan hän on Vartijasta rakentanut.
Tilasin Naisen takkikankaat jo puolitoista viikkoa sitten. Odotan niitä edelleen ja yritän olla hermoilematta --- saisivat silti tulla edes muutamaa päivää ennen harjoituksia paikan päällä. Hengitän syvään ja jatkan Vartijan liivin ompelulla tänään. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti