keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Ajatuksia ennen loppurutistusta

Heräsin tänään aikaisin, puoli kuuden aikoihin. Avasin silmäni ja tuijotellen ateljeen kattoa kertasin oopperaperformanssin kulkua, musiikkia ja omaa työmiehen rooliani siinä. Aika isot kelat pyöri päässä.

***

Tänään jatkuvat esitysharjoitukset Espalla klo 10.00-14.00. On hämmentävää ajatella, että ylihuomenna esitykset ja taltiointi on jo ohi. Ehkä sitä ei tosiaan pidä vielä ajatella.

Vaikka olen monta kertaa luvannut itselleni, etten tuota enää yhtäkään produktiota, niin huomaan taas tekeväni tuottajan hommia. Eilisilta meni paperitöissä. Palkka-asioita, budjetin viilausta, tarjoilujen ja karonkan suunnittelua ja kaikkia muita produktion käytännön asioiden selvittelyä.

Yllättävää kyllä, tällä kertaa tuottaminen ei ole rassannut minua, vaikka huomio on jakautunut jatkuvasti säveltäjän, esiintyjän ja tuottajan roolien välillä. Päinvastoin. Erikoisen konseptinsa vuoksi tässä produktiossa on ollut paljon asioita, jotka minun olisi kuitenkin pitänyt itse hoitaa tai kouluttaa ulkopuolinen tuottaja tekemään. Samalla tuottaminen on toiminut vastapainona taiteelliselle toiminnalle.

Kupariputki soi
Mutta nyt aamupalaa hetulaan ja sitten Musiikkitalon ja R-talon kautta Esplanadille treenaamaan katu-uskottavuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti